A T E L I E R

A N D R É    N I J E N H U I S

bio

André Nijenhuis (1957) is geboren en werkzaam in Rotterdam. In 1973 kreeg hij een Exacta RTL 1000 en een paar jaar later werd hij freelance fotograaf. Hij is nu gespecialiseerd in portretfotografie en docent bij de Rotterdamse Fotografieschool.

De fotostudio van André Nijenhuis verschilt weinig van de traditionele fotostudio’s die in de afgelopen 150 jaar zijn ontstaan. Zijn studio is een grote zolder van 160m2 met flitsers, een brede achtergrond en de mogelijkheid om stoffen op te hangen. Hoewel het daglicht door de grote ramen binnenvalt (en soms wordt gebruikt) is het voornamelijk kunstlicht waarmee wordt gefotografeerd.

In de studio komt een grote verscheidenheid aan mensen poseren: mannen, vrouwen, jong en oud, modellen, kunstenaars, directeuren en medewerkers, familie, vrienden en passanten.

De meesten komen voor een professionele shoot maar er worden ook mensen door André zelf gevraagd te poseren.

Iedereen heeft een bepaald zelfbeeld dat vooral is gebaseerd op wat je zelf ziet in de spiegel. Je hebt ook een bepaald beeld van je persoonlijkheid. Er is voor André niets mooiers om dat in een 1/160 van een seconde te fotograferen.

Ben je ook benieuwd hoe André je ziet en vastlegt in een foto? Of wil je er ‘gewoon’ leuk en aardig opstaan? Stuur een e-mail naar info@andrenijenhuis.com dan gaan we binnenkort aan de slag.
.

Alle foto’s op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd.

Ik heb mijn best gedaan om alle personen die met een portretfoto op deze website staan, toestemming te vragen om zijn/haar foto in mijn portfolio te plaatsen.
Helaas is dit in sommige gevallen niet gelukt. Als je bezwaar hebt tegen plaatsing, laat het mij dan met een e-mail weten.